Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9,3 Klantwaardering
Batterijen DECT-telefoon

Batterijen DECT-telefoon

24-01-2019

Hoewel tegenwoordig meer dan negentig procent van de mensen een mobiele telefoon met zich meedraagt, zijn er ook nog genoeg huishoudens die gebruikmaken van een vaste telefoon: de zogeheten DECT-telefoon. Dit toestel is weliswaar een vast toestel, maar een draad heeft hij in ieder geval niet meer nodig om te functioneren. Het wordt daarom ook wel een huistelefoon genoemd. Het toestel mag dan geen ouderwetse draad meer hebben, toch is er één overeenkomst met de vaste toestellen van weleer: er moeten batterijen in. Ze zijn dus niet op te laden door middel van een kabeltje dat de stroomvoorziening van de ingebouwde accu oplaadt. Er moeten losse batterijen in, net zoals bij allerlei andere ‘gewone’ apparaten, zoals een afstandsbediening en een klok.

Welke batterijen voor je DECT-telefoon?

De vraag die dat oproept is welke batterijen geschikt zijn voor een DECT-telefoon en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Daarnaast kijken we even naar het wat je moet doen met lege batterijen en hoe en waar je je nieuwe batterijen voor je DECT- telefoon kunt aanschaffen. En dat alles het liefst zo goedkoop mogelijk. De meeste soorten DECT-telefoons zijn te verkrijgen voor een bedrag van enkele tientjes per toestel. Hierbij zit het toestel zelf en de houder waar de telefoon rechtop neergezet kan worden als hij niet gebruikt wordt. Bij de meeste toestellen worden ook al op voorhand de batterijen meegeleverd. Dat betekent dat je op het moment dat je een dergelijk toestel wilt aanschaffen veelal niet hoeft te kijken welke batterijen er in het toestel horen. Maar de batterijen kunnen uiteraard ook leeg raken, waarna je als bezitter van het toestel toch op zoek moet naar de juiste batterijen. Je koopt immers niet graag een heel toestel nieuw omdat de batterijen leeg zijn geraakt en je geen geschikte vervangers vindt.

Accupacks, AA- en AAA-batterijen

De meeste toestellen zijn zo ingericht dat ze geschikt zijn voor standaard AAA- en AA-batterijen. Het grote voordeel van deze soort batterijen is dat je de batterijen kunt opladen. Je hoeft daarom in zijn geheel geen nieuwe batterijen te kopen als de DECT-telefoon niet meer naar behoren werkt zodra de batterijen ver leeg zijn. Dit geldt uiteraard ook in het geval de telefoon zonder batterijen wordt geleverd. In de minder recente toestellen worden ook wel andere batterijen gebruikt, zoals accupacks. Dit zijn combinaties van batterijen. Welke batterij je ook gebruikt: blijf in ieder geval onder de 2000mAh; meer capaciteit aan batterijen hebben DECT- toestellen in negen van de tien gevallen niet nodig.

Online kopen van batterijen voor DECT-telefoons

Het is altijd aan te bevelen om batterijen voor welk apparaat dan ook, maar zeker voor de DECT-telefoon, online aan te schaffen, bijvoorbeeld gewoon op KnoopcelGigant.nl. Online heb je immers alle rust en mogelijkheden om het assortiment te bekijken, de specificaties van de afzonderlijke batterijen en ze uiteindelijk de dag erna makkelijk te laten thuisbezorgen.