Hoortoestel batterijen Rayovac Extra Advanced

Rayovac Extra Advanced Hoortoestel batterijen

Hoortoestel batterijen hebben een bepaalde levensduur, maar de levensduur van de gehoorapparaat batterijen hangt voor het grootste gedeelte af van de mate waarin het hoortoestel wordt gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld maat 13 (oranje) heeft en deze ongeveer 14 uur per dag gebruikt dan gaat de batterij ongeveer 10 tot 14 dagen mee. De batterijen gaan minder lang mee als u accessoires gebruikt welke extra stroom vragen of als u uw hoortoestel niet uit zet wanneer u gaat slapen. Gebruikt u batterij maat 312 (bruin) dan gaat de batterij ongeveer een week mee.

Knoopcelgigant.be heeft een enorm assortiment hoortoestel batterijen. Batterijen en andere accessoires voor het hoortoestel worden meestal niet vergoed door verzekeraars. Door onze online aanwezigheid kunnen we onze prijzen laag houden en kunnen we u toch van de beste hoortoestel batterijen en accessoires voorzien.

Verschillende soorten hoortoestellen

Er zijn een hele hoop verschillende soorten hoortoestellen. De meest bekende soorten zijn:

AHO (Achter-het-oor hoortoestel)

Deze wordt in Nederland het meeste gebruikt en is een oorhanger welke vlak achter het oor wordt gedragen.

AHO met open aanpassing

Dit is een wat kleinere variant van de traditionele AHO. Het hoortoestel heeft een dunner slangetje met een luidspreker naar de gehoorgang voorzien van een universeel oorstukje.

IHO (In-het-oor hoortoestel)

Dit hoortoestel zit volledig in het oor verwerkt en is dus veel minder zichtbaar.

Hoorbril

Dit hoortoestel is een combinatie van een bril en een hoortoestel. In feite is het gehoorapparaat in de bril geïntegreerd.

Toe aan vervanging

Werkt uw hoortoestel niet zo goed meer? Het is dan goed mogelijk dat uw batterijen leeg zijn en dus toe zijn aan vervanging. Hoe lang een batterij mee gaat hangt af van het type batterij, het hoortoestel dat u gebruikt en hoe vaak u uw hoortoestel gebruikt. Over het algemeen geven hoortoestellen zelf wel aan dat de batterijen bijna leeg zijn.

Tips

Een aantal tips op een rijtje voor het gebruik van uw hoortoestel batterijen:

  • Verstandig is om de batterijen hoortoestel op kamertemperatuur te bewaren. Bewaar de batterijen niet op een te warme plek, dit kan de levensduur negatief beïnvloeden. Andersom is het ook niet verstandig de batterijen te koud te bewaren;
  • Zorg ervoor dat de batterijen hoortoestel niet in contact komen met metalen voorwerpen;
  • Houd de batterijen uit de buurt van kinderen, zij kunnen deze per ongeluk inslikken. In dat geval is het raadzaam direct contact op te nemen met de huisarts;
  • Verwijder het stickertje op de batterij pas als u de batterij gaat gebruiken. Voordat u de batterij gaat gebruiken wacht u een kleine minuut na het verwijderen van de sticker. Zo heeft de batterij voldoende ademruimte gehad en optimaal kan functioneren;
  • Zorg ervoor dat u altijd een extra pakje batterijen bij u heeft zodat u niet plotseling uw gehoor verliest.

Rayovac batterijen

Rayovac hoortoestel batterijen zijn de meest verkochte batterijen ter wereld. De voornaamste reden is dat deze batterijen het langste mee gaan. De Rayovac batterijen werken volgens het Zinc Air principe. Een unieke werking waarbij de lucht buiten de batterij wordt gebruikt waardoor ze, tot wel 17 procent, meer kracht hebben dan andere batterijen. Rayovac batterijen zijn ook verkrijgbaar onder de namen Ultra, Proline, Extra en Loud ‘N Clear, maar natuurlijk zijn de batterijen ook onder de eigen Rayovac naam verkrijgbaar.

Oplaadbare hoortoestel batterijen

De meeste hoortoestel batterijen zijn niet oplaadbaar, maar ze zijn er natuurlijk wel. Met name de batterijen van PowerOne zijn goed geschikt wanneer u op zoek bent naar oplaadbare hoortoestel batterijen. Ze kunnen talloze keren opnieuw worden opgeladen en dus opnieuw worden gebruikt. U heeft hiervoor wel een speciale oplader nodig, welke ook wordt geleverd door PowerOne.

Juiste batterij kiezen

Er zijn maar 4 verschillende soorten hoortoestel batterijen waar u uit kunt kiezen. Dat maakt het kiezen van de juiste batterij dus een stuk makkelijker, daarnaast zijn ze niet alleen op nummer of aan het formaat te herkennen, maar ook aan de kleurcode. Hieronder de vier mogelijke keuzes op een rijtje:

Wanneer u dus een nieuwe batterij nodig heeft dan kunt u aan de hand van bovenstaande de juiste batterij kiezen en bestellen.

Op de achterkant van uw batterij staat wat voor type batterij het is. Wanneer uw hoortoestel dus toe is aan een nieuwe hoortoestel batterij kunt u deze simpelweg uit het hoortoestel halen, de achterkant bekijken en via onze website aan de hand van het nummer de juiste batterij bestellen. Daarnaast is vervangen zeer eenvoudig. Belangrijk hierbij is dat u uw vingers dan niet op de plus en min legt, maar de batterij aan de zijkant vasthoudt.

Rayovac Extra Advanced hoortoestel batterijen worden geleverd met een nikkel-beklede roestvrijstalen behuizing om roest en corrosie te voorkomen en heeft een houdbaarheid van maximaal vier jaar. ​De nieuwe Rayovac zink-lucht batterijen leveren TOT maar liefst 17% MEER POWER!