Hoortoestel Batterijen


Hoortoestel Batterijen

Hoortoestel batterijen

Hoortoestel batterijen hebben een bepaalde levensduur, de levensduur hangt voor het grootste gedeelte af van de mate waarin het hoortoestel wordt gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld maat 13 (oranje) gebruikt en deze ongeveer 14 uur per dag gebruikt dan gaat de batterij ongeveer 10 tot 14 dagen mee. De batterijen gaan minder lang mee als u accessoires gebruikt welke extra stroom vragen of als u uw hoortoestel niet uit hebt gezet wanneer u gaat slapen. Gebruikt u batterij maat 312 (bruin) dan gaat de batterij ongeveer een week mee.

Tips en adviezen

  • Een aantal tips op voor het gebruik van uw hoortoestel batterijen: Verstandig is om de batterijen hoortoestel op kamertemperatuur te bewaren. Bewaar de batterijen niet op een te warme plek, dit kan de levensduur negatief beïnvloeden. Andersom is het ook niet verstandig de batterijen te koud te bewaren..
  • Zorg ervoor dat de batterijen hoortoestel niet in contact komen met metalen voorwerpen
  • Hou de batterijen uit de buurt van kinderen, zij kunnen deze per ongeluk inslikken. In dat geval is het raadzaam direct contact op te nemen met de huisarts
  • Verwijder het stickertje op de batterij pas als u de batterij gaat gebruiken. Voordat u de batterij gaat gebruiken wacht u een kleine minuut na het verwijderen van de sticker. Zo heeft de batterij voldoende ademruimte gehad en optimaal kan functioneren.
  • Zorg ervoor dat u altijd een extra pakje batterijen bij u heeft zodat u niet plotseling uw gehoor verliest.

Juiste batterij kiezen

Een aantal tips op een rijtje voor het gebruik van uw horloge batterijen: Er zijn maar 4 verschillende soorten hoortoestel batterijen waar u uit kunt kiezen. Dat maakt het kiezen van de juiste batterij dus een stuk makkelijker, daarnaast zijn ze niet alleen op nummer of aan het formaat te herkennen, maar ook aan de kleurcode. Hieronder de vier mogelijke keuzes op een rijtje:

Wanneer u dus een nieuwe batterij nodig heeft dan kunt u aan de hand van bovenstaande de juiste batterij kiezen en bestellen.

Op de achterkant van uw batterij staat wat voor type batterij het is. Wanneer uw hoortoestel dus toe is aan een nieuwe hoortoestel batterij kunt u deze simpelweg uit het hoortoestel halen, de achterkant bekijken en via onze website aan de hand van het nummer de juiste batterij bestellen. Daarnaast is vervangen zeer eenvoudig. Belangrijk hierbij is dat u uw vingers dan niet op de plus en min legt, maar de batterij aan de zijkant vasthoudt.