SR626SW Horloge Batterijen
SR626SW

Een veelgebruikte batterij zijn de horloge batterijen SR626SW. Een horloge is maar een klein voorwerp, dus moet daar dan ook een klein type batterij in. Deze batterij staat overigens ook bekend als horlogebatterij 376 of 377. Deze batterij staat bekend om zijn lange levensduur. Aangezien het een graag gebruikt batterijtje voor horloges betreft, is er ook zeer veel vraag naar. Daarom hebben een groot aantal verschillende merken deze batterij in hun collectie opgenomen. Elk merk hanteert echter wel zijn eigen batterijcode.

Kenmerken horloge batterijen SR626SW

De afmetingen van de horloge batterijen SR626SW zijn de volgende: hij is 2,6 millimeter hoog en hij heeft een diameter van 6,8 millimeter. Het voltage van deze batterij is vastgesteld op 1,55 Volt. Het hanteren van verschillende codes door de verschillende fabrikanten kan verwarrend zijn. Het wekt namelijk de illusie dat het steeds om een ander type batterij gaat, maar in de praktijk blijkt dat het gaat om batterijtjes van dezelfde afmetingen en hetzelfde voltage. Ze zijn daarmee onderling dan ook perfect uit te wisselen.

Zilveroxide batterij

Bij horloge batterijen SR626SW gaat het om een zogenaamd zilveroxide batterijtje. Voor horloges wordt de voorkeur gegeven aan een zilveroxide batterij boven een alkaline batterij. Dat komt omdat laatst genoemde een grotere kans op lekken heeft. Een zilveroxide batterijtje is wel iets duurder dan een alkaline batterij maar veel mensen nemen dat op de koop toe omdat ze het risico op lekken niet willen nemen. Wanneer het batterijtje gaat lekken ontstaat er namelijk onherstelbare schade aan het klokje zelf. Tot slot nog een laatste tip: laat een batterijtje dat leeg is nooit lange tijd in het horloge zitten. De batterij loopt dan een grote kans op oxidatie wat ook weer grote schade aan het uurwerk kan veroorzaken.

Gerelateerde batterijen

Bekijk ook de SR927SW batterijen
Bekijk ook de AAAA batterijen
Bekijk ook de 2CR5 batterij